Hajléktalanok Gondozó Háza

  1. elejéig a Kertész út 100. sz. alatt működött a Hajléktalanok Gondozó Háza.

Az Eger MJV Önkormányzatának nyertes pályázata fedezte a Tulipán téri épület felújítását, korszerűsítését. 2015 decemberében megtörtént a technikai átadás, majd 2016 elején 90 férőhellyel ténylegesen megkezdhette működését az intézmény.

4 szervezeti egységet különíthetünk el:

  • Utcai szociális munka
  • Hajléktalanok éjjeli menedékhelye
  • Hajléktalanok átmeneti szállása
  • Hajléktalanok ápoló-gondozó otthona

A különböző ellátási formák a szolgáltatások minőségére és mennyiségére tekintettel differenciáltak, egymásra épülők és átjárhatók.

Ez az intézmény a városban élő és más hajléktalan, vagy azzá váló személyeknek alapellátást és átmeneti elhelyezést nyújt. A városban életvitelszerűen élő rokkant nyugdíjas és nyugdíj korhatárt betöltött hajléktalan embereknek a Hajléktalanok Ápoló Gondozó Otthona biztosít tartós elhelyezési lehetőséget.

Feladatunk a családias légkör kialakítása, lehetőség szerint a család pótlása. Ezt sok egyéni beszélgetéssel, közös rendezvénnyel, foglalkoztatással, egyénre szabott figyelemmel és bánásmóddal igyekszünk biztosítani.

Célkitűzésünk a szeretettel teljes légkör, a biztonságérzet, a nyugalom biztosítása, hogy lakóink önmagukkal és a környezetükkel harmóniában éljenek.

Elérhetőség:

Hajléktalanok Gondozói Háza                                                          

3300 Eger, Tulipán tér 1.

gondozoihaz@eszszi.hu

Tel: 36/555-645

Utcai szociális munkás: 30/401-0016