Felnémeti Gondozási Központ

A Felnémeti Gondozási Központ és Civilház a Regionális Fejlesztés Operatív Prog­ram keretében valósult meg. A hivatalos és ünnepélyes átadásra 2008. január 22-én került sor.  A megvalósítás során a mai kor igényeinek megfelelő műszaki megoldásokkal éltek a tervezők, kivitelezők. Hő- és hangszigetelt nyílászárók, tűzjelző berendezések, korsze­rű szociális helyiségek a mozgássérültek részére is, akadálymentes bejáratok és a Civil Ház használatához egy személylift az emeleti helyiségek eléréséhez. A komplex 565m2-es intézmény létrehozásával a cél a városrész valódi közösséggé válásának elősegítése, az itt élő emberek kulturális és szociális igényeinek kielégítése. A projekt eredményeként az épület – mely az 1950-es években Tanácsházaként, majd ké­sőbb óvodaként üzemelt, – új funkciót kapott, melynek intézményi működtetését az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény látja el. A gondozási központhoz kert is tartozik, díszburkolatos járdával, kerti padokkal, tűzrakó hellyel és filagóriával, és hangulatos kertitóval. Az épület kibővült egy kor­szerű melegítő konyhával és étkezővel is.

Az épület földszintjén kapott helyet a Gondozási Központ, amely elsősorban az idősek illetve a rászorulók mindennapos szociális és egyéb problémáinak megoldásában segít.               

Ellátási formák:

  • Nappali ellátás
  • Házi segítségnyújtás
  • Étkezés

A CivilHáz a Gondozási Központ emeleti részében működik.  A Felnémeten tevékenykedő civil szervezeteknek ad otthont, találkozóhelyet.

Felkészült szociális szakembereink készséggel segítenek, koruk, fogyatékosságuk, illetve szociális helyzetük miatt nehéz helyzetbe került lakosok számára. Célunk, hogy a hozzánk fordulók részére elérhető közelségbe, rövid határidőn belül egyénre szabott segítséget nyújtsunk.

Őszintén remélem, hogy honlapunk megfelelő információt nyújt a személyes kapcsolat felvételére, tájékozódásra Önnek arról a szolgáltatási formáról, ami leginkább megoldást jelent a problémájára.

Intézményvezető: Baloghné Berecz Krisztina