Felsővárosi Gondozási Központ

A Felsővárosban él nyugdíjasként, és szeretné a mindennapjait tartalmasabbá, változatosabbá tenni? Szeretne barátokat, ismerősöket találni és egy jó hangulatú közösségben tölteni szabadidejét? Fontos Önnek, hogy új ismereteket szerezzen, életkorának, egészségi állapotának megfelelő feladatai legyenek?

Családias légkörben, gazdag szellemi-, kulturális és szórakoztató programokkal várjuk Önt a Felsővárosi Gondozási Központ Idősek Klubjába. Foglalkozásainkon hasznos új ismereteket szerezhet, a napi- és hetilapok mellett könyvtár, társasjátékok, kártya áll a klubtagok rendelkezésére. Ismeretterjesztő-, műsoros előadásokon vehet részt. A testi egészség megőrzése érdekében heti két alkalommal tornaórát tartunk, valamint a cég gépjárművével évente több alkalommal kirándulni megyünk. Nemzeti és vallásos ünnepeinkről, a népszokásokhoz kapcsolódó eseményekről (szüreti bál, farsang, Mikulás) megemlékezünk. A lelki harmónia fenntartása érdekében heti rendszerességgel bibliaórát tartunk.

Az általunk biztosított napi egyszeri meleg ételt helyben fogyaszthatja el.

Szolgáltatásainkat önkéntes alapon lehet igénybe venni, írásbeli kérelem útján, amelyhez jövedelemigazolást, jövedelem nyilatkozatot, házi orvos által kitöltött egészségügyi igazolást kell csatolni. A klubtagság ingyenes, az egyéb ellátási formák térítés kötelesek. Az igényelt ellátási formák térítési díja az Egri Önkormányzat helyi rendeletében foglaltaknak megfelelően, saját jövedelem alapján kerül kiszámításra.

A szolgáltatások igénybevételéhez szükséges formanyomtatványok a Gondozási Központban szerezhetőek be.

A Felsővárosi Gondozási Központ 1986 decemberében kezdte meg működését, az intézmény a Kallómalom u. 1-3 sz. alatt található.

Ellátási területe:

Felsőváros

Tetemvár egy része

A Gondozási Központ által nyújtott szolgáltatások köre:

  • étkeztetés
  • házi segítségnyújtás
  • idősek nappali ellátása
  • támogató szolgáltatás

 

Intézményvezető: Pál Barbara